صادرات به کشورهای حوزه خلیج فارس دچار خلأ بازاریابی و بازارسازی شده است
به گزارش وبلاگ تور امنستان، در نشست مهدی مالی، رئیس مرکز شتاب دهی صادرات اتاق ایران با اعضای هیات مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات، نحوه جذب ایده های صادراتی و بهبود صادرات کالاها و خدمات ایرانی به بازار امارات، مورد بحث و آنالیز نهاده شد.

مالی در ابتدا توضیحاتی درباره اهداف و چرایی تاسیس مرکز شتابدهی صادرات اتاق ایران ارایه داد و بر ضرورت پژوهش و بازاریابی در امارات تاکید نمود.
او با اشاره به این نکته که امارات دومین شریک تجاری ایران به حساب می آید، با ارایه آمار و ارقامی از تجارت دو کشور ظرف سال های گذشته تاکید نمود: حجم مبادلات تجاری ایران و امارات به اندازه ای که شایسته روابط تجاری دو کشور باشد نیست و نباید بگذاریم تا رقبا این بازار را از دست ایران خارج نمایند.
مالی با تاکید بر این موضوع که هدف تاسیس مرکز شتابدهی صادرات اتاق ایران، تسهیل فعالیت فعالان مالی و صادرنمایندگان است، از اعضای هیات مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات درخواست کرد تا مهم ترین نیازهای خود را برای توسعه روابط تجاری خود با این مرکز درمیان بگذارند.
مالی به انتقاد از نگاه دولتی حاکم بر تجارت و صادرات پرداخت و اضافه کرد: متاسفانه مسئولان دولتی ما ریسک پذیر نیستند و همین منجر به ایجاد مشکلاتی برای فعالان مالی می گردد.
رئیس مرکز شتابدهی صادرات اتاق ایران بر اهمیت بازارسازی در بازارهای حاشیه خلیج فارس از جمله کویت و امارات تاکید نمود.
بعد از آن فرزانگان رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات اظهار کرد: تجربه این بازارسازی را در مورد زعفران داشتیم که بسیار هم موثر واقع شد. اما نکته ای که وجود دارد این است که تحقق این هدف در گروی ابزارهای فناوری و تکنولوژویک است که شرکت های دانش بنیان بسیار می توانند نقش آفرینی نمایند. او در همین زمینه تاکید نمود که باید لیست محصولات مهم برای بازارسازی در کشورهای هدف تهیه گردد.
فرشید فرزانگان بر ضرورت آموزش در حوزه صادرات پرداخت و گفت: متاسفانه بسیاری از افرادی که مشتاق صادرات هستند اما با فرایند صادرات آشنا نیستند و به همین دلیل یکی از مهم ترین اقداماتی که باید برای توسعه صادرات مدنظر قرار گیرد، آموزش است.
فرزانگان، بر ضرورت قانون گذاری در حوزه صادرات تاکید نمود. او در همین زمینه به انتقاد از تصمیم های خلق الساعه ای پرداخت که در حوزه صادرات اخذ می گردد. تصمیم هایی که باعث شده تا صادرنمایندگان قدرت پیش بینی پذیری خود را از دست دهند.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات همچنین با تاکید بر این نکته که صادارت خدمات فنی و مهندسی در حال حاضر در همه کشورها به عنوان یک ظرفیت مورد توجه است و ایران هم در این حوزه نیروی کار توانمندی دارد، آموزش و توسعه صادرات در این حوزه را مورد توجه قرار داد.
همکاری مستمر بین اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات، مرکز شتابدهی صادرات اتاق ایران و اتاق های بازرگانی جنوب کشور و همچنین تاسیس مرکز شتابدهی صادرات در امارات از دیگر پیشنهادهای رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات برای توسعه روابط بود.
منبع: اتاق بازرگانی ایران