طرز تهیه آبدوغ خیار مجلسی

به گزارش وبلاگ تور امنستان، قدیمی ترها برای ناهار ظهرهای داغ تابستان گرما را بهانه می کردند و شش روز از هفت روز هفته بساط درست کردن آبدوغ خیار را علم می کردند. آبدوغ خیار هم یک غذای نونی مناسب برای ناهار و هم حسابی سیر کننده و سالم و پرانرژی بود و البته دل آدم را خنک می کرد. طرز تهیه آبدوغ خیار به سلیقه شما بستگی دارد. ممکن است دوست داشته باشید به آبدوغ خیار حتی خیار هم اضافه نکنید و با کشمش و گردو و سایر مخلفات یک وعده غذای خوشمزه درست کنید و البته شاید دوست داشته باشید به جای همه مخلفات فقط ماست و خیار و کمی آب و یخ داشته باشید. طرز تهیه آبدوغ خیار مجلسی و ترکیب دقیق سبزی آبدوغ خیار که نقش مهمی در خوش طعم شدن آبدوغ خیار دارند را در مجله خبرنگاران بخوانید.

طرز تهیه آبدوغ خیار مجلسی

طرز تهیه آبدوغ خیار مجلسی

مواد لازم

ماست ترش یا شیرین (به ذائقه شما بستگی دارد): به مقدار دلخواه

خیار ریز خرد شده: 400 گرم

سبزی خوردن ساطوری خرد شده: 200 گرم (ریحان و نعنا باید حتما در ترکیب شما باشد)

خامه صبحانه: 2 قاشق غذاخوری

کشمش، گردو یا پودر گردو: به میزان دلخواه

سبزی خشک شامل نعناع خشک و شوید خشک: به مقدار دلخواه

پودر ریحان خشک: به مقدار دلخواه

پودر گل محمدی خشک: به مقدار دلخواه

نمک: به مقدار دلخواه

نان خرد شده، یخ و آب

طرز تهیه

اما چگونه آبدوغ خیار درست کنیم؟ برای درست کردن آبدوغ خیار ابتدا ماست را خوب هم بزنید تا صاف و یکدست گردد. اگر از ماست هم زده آماده استفاده می کنید البته احتیاج به هم زدن ندارد. خامه را به ماست اضافه کنید و دوباره خوب هم بزنید تا با ماست یکدست گردد. خیارها را ریز ریز خرد کنید و به ماست و خامه اضافه کنید و باز هم بزنید.

سایر مواد را هم به ترکیب بالا اضافه کنید و و به آرامی هم بزنید. هر کدام از مواد بالا که با ذائقه شما سازگاری ندارند را می توانید حذف کنید. در مرحله بعد باید آب را اضافه کنید. مقدار آبی که اضافه می کنید بستگی به سلیقه شما دارد. برخی دوست دارند آبدوغ خیار را سفت و غلیظ میل نمایند و برخی هم آبکی و رقیق دوست دارند. بعد از یکدست شدن آبدوغ خیار با آب، نان ها را خرد کنید و به آبدوغ خیار اضافه کنید. برای تزیین آبدوغ خیار از پودر گل محمدی، پودر نعنا و برگ نعنا تازه بهره ببرید.

اضافه کردن یخ هم اختیاری است. آبدوغ خیار را می توانید به عنوان یک فست فود اصیل در وعده پیش غذا یا حتی غذای اصلی میل کنید. اما فواید آبدوغ خیار چیست؟ آبدوغ خیار یک وعده غذایی بسیار مفید برای درمان گرمازدگی است. به خاطر سبزیجات و نعنا ضد یبوست و نفخ است و گردو و کشمش موجود در آن مقوی و سیر نماینده است.

یک روایت جالب و تاریخی در خصوص آبدوغ خیار در دربار ناصرالدین شاه

در زمان ناصرالدین شاه امیرکبیر که از حیف و میل سفره های خوراک درباری به تنگ آمده بود به شاه پیشنهاد کرد که برای یک روز آن چه رعیت می خورند را میل فرمایند.

شاه پرسید: که مگر رعیت ما چه میل می نمایند؟

امیر گفت:ماست و خیار!

شاه سرآشپزباشی را صدا زد و فرمان داد برای ناهار فردا ماست و خیار درست کند.

سرآشپزباشی به تدارکاتچی دستور تهیه مواد زیر را داد:

ماست پرچرب اعلا 1 مَن

خیار نازک و قلمی ورامین: 2 مَن

گردوی مغز سفید بانه: 3کیلو

پیاز اعلا همدان: 1مَن

کشمش اعلا و مویز شاهانی بدون هسته: یک کیلو

نان مرغوب مغز دار خاش خاش دار دو آتیشه: 3 مَن

نعنای باغی اعلا و سبزی های بهاری: 1 کیلو

ناصرالدین شاه بعد از اینکه یک شکم سیر از آبدوغ خیار درباری تناول کرد، رو به امیرکبیر گفت:

رعایای ما چه غذاها میخورند وما بی خبر بوده ایم!

هرکس نارضایتی کرد و کُفران نعمت، به چوب و فلک ببندیدش!

منبع: افق کوروش

به "طرز تهیه آبدوغ خیار مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آبدوغ خیار مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید