آیا برنج قهوه ای واقعا سالم تر از برنج سفید است؟

به گزارش وبلاگ تور امنستان، وقت شام است و وقتی کابینت را باز می کنید می بینید که یک کیسه برنج سفید و یک کیسه برنج قهوه ای از قبل باز شده است. شما کدام را انتخاب می کنید؟ در طول سالیان متمادی برنج سفید معروفیت بدی پیدا نموده است. چه تفاوتی میان برنج قهوه ای و برنج سفید وجود دارد. در ادامه این موضوع را آنالیز خواهیم کرد.

آیا برنج قهوه ای واقعا سالم تر از برنج سفید است؟

به گزارش وبلاگ تور امنستان به نقل از پایگاه خبری prevention، برنج قهوه ای غلات کامل محسوب می گردد. غلات کامل هم سبوس و هم جوانه خود را حفظ می نمایند در حالی که در غلات فرآوری شده معمولا این پوشش را حذف می گردد. برنج سفید برای بسیاری از افراد گزینه راحت تری است و در مقایسه با برنج قهوه ای زمان کمتری برای طبخ می گیرد. برنج سفید نرم تر است در حالی که برنج قهوه ای کمی جویدنی تر است.

برنج سفید، مانند بسیاری از دانه های سفید دیگر، بخش اعظم مواد مغذی خود را در هنگام کنده شدن پوشش از دست می دهد. این مواد غذایی سفید (مانند نان سفید، برنج یا آرد) فرآوری می شوند و بسیاری از مردم آن را با غذاهای بد مرتبط می دانند که می توانند قند خون را افزایش دهند یا به دیابت و افزایش وزن دامن بزنند. برنج قهوه ای اغلب به عنوان یک جایگزین سالم تر دیده می گردد زیرا فرآوری نشده است.

برنج سفید در طول سال ها معروفیت بدی پیدا نموده است زیرا بسیاری از گفتگوهای مرتبط با رژیم غذایی به شما آموزش داده اند که کربوهیدرات های بدون فیبر به عنوان غذاهای بد در نظر گرفته می شوند اما حقیقت این است که برنج سفید برای بسیاری از جوامع رنگین پوست یک ماده اصلی است.

فواید برنج قهوه ای

از آنجایی که برنج قهوه ای یک کربوهیدرات پیچیده است تمایل دارد فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی بیش تری (مانند آهن) را فراهم کند و در مقایسه با برنج سفید انرژی بیشتری را تامین نماید. هم چنین، برنج قهوه ای می تواند سیری بعد از غذا را بهبود بخشد. علاوه بر این، سبوس و جوانه کامل می توانند آنتی اکسیدان ها را تامین نمایند.

تحقیقات نشان می دهند که غلات کامل مانند برنج قهوه ای می توانند به کاهش سطح قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 یاری نمایند. در مقایسه با آن بعضی تحقیقات نشان داده اند که برنج سفید به طور بالقوه می تواند خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد احتمالا بدان خاطر که می تواند قند خون را سریع تر از برنج قهوه ای افزایش دهد. تحقیقات بیش تر برنج قهوه ای را با کاهش خطر بیماری قلبی و کاهش وزن مرتبط دانسته است.

فواید برنج سفید

مانند هر کربوهیدرات دیگری برنج سفید هم چنان انرژی و در صورت غنی شدن ویتامین ها و مواد معدنی را تامین می نماید. یکی از مهم ترین مزایای برنج سفید این است که در بسیاری از غذاهای فرهنگی ادغام می گردد. برنج سفید به وسیله سنت، خانواده و پیوند احاطه شده است. برنج سفید فراتر از تغذیه فیزیکی است. این که بتوانید بخش هایی از فرهنگ خود را زنده نگه دارید کاملا از نظر ذهنی شما را تغذیه می نماید و به شما یاری می نماید نیازتان را برآورده سازید.

برنج سفید یک عنصر اصلی در فرهنگ های آسیایی است اما متاسفانه به غذایی تبدیل شده که از سوی فرهنگ رژیم غذایی عاملی شیطانی قلمداد شده است. اگرچه برنج سفید فیبر کمتری دارد و سریع تر از برنج قهوه ای هضم می گردد اما می تواند کاملا بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد. محتوای فیبر کم تری که در برنج سفید یافت می گردد ممکن است برای افراد مبتلا به بعضی بیماری های گوارشی (مانند سندرم روده تحریک پذیر) راحت تر هضم گردد.

ارزش غذایی برنج قهوه در برابر برنج سفید

ارزش غذایی یک فنجان برنج قهوه ای:

کالری: 238

چربی: 1.87 گرم

کربوهیدرات: 49.5 گرم

پروتئین: 5.32 گرم

فیبر: 3.12 گرم

تیامین: 0.345 میلی گرم

نیاسین: 4.97 میلی گرم

ویتامین ب 6:0.238 میلی گرم

منیزیم: 76 میلی گرم

فسفر: 199 میلی گرم

آهن: 1.09 میلی گرم

روی: 1.38 میلی گرم

ارزش غذایی یک فنجان برنج سفید:

کالری: 204

چربی: 0.442 گرم

کربوهیدرات: 44.2 گرم

پروتئین: 4.22 گرم

فیبر: 0.63 گرم

تیامین: 0.256 میلی گرم

نیاسین: 2.32 میلی گرم

ویتامین ب 6:0.145 میلی گرم

منیزیم: 19 میلی گرم

فسفر: 67.9 میلی گرم

آهن: 1.88 میلی گرم

روی: 0.774 میلی گرم

برنج سفید سالم تر است یا قهوه ای؟

نکته اصلی این است که برنج سفید و قهوه ای هر دو فواید خود را دارند. برنج سفید به ندرت به تنهایی مصرف می گردد و شما این فرصت را دارید که میزان زیادی مواد مغذی را همراه با مواد دیگر بسته بندی کنید. بنابراین، نوع برنج تفاوت چندانی ایجاد نمی نماید. برای مثال، یک بشقاب با برنج سفید و مرغ سرخ شده هر روز ممکن است باعث کمبود بعضی از مواد مغذی ضروری شما گردد و در مقایسه با پر کردن بشقاب شما با میوه ها و سبزیجات به طور بالقوه با سدیم و چربی اشباع شده بیش از حد همراه گردد.

اگر خوردن برنج سفید به شما یاری می نماید از سایر غذاهای سالم تر در بشقاب تان لذت بیشتری ببرید پس برنج سفید را بخورید. اگر عاشق طعم آجیلی برنج قهوه ای هستید پس حتما آن را در وعده های غذایی خود بگنجانید.

در صورت امکان برای یک وعده غذایی متعادل، پروتئین های بدون چربی و میزان زیادی محصولات را در برنج سفید یا قهوه ای خود بگنجانید. نشان داده شده که این یک گزینه کاملا سالم برای بسیاری از افراد است. برای مثال، در بسیاری از فرهنگ ها برنج سفید را با لوبیا مصرف می نمایند. افراد مصرف نماینده این رژیم غذایی معمولا به سطوح بالای بیماری های مزمن مبتلا نمی شوند و می توانند زندگی بسیار طولانی و سالمی داشته باشند.

اگر قند خون خود را مدیریت می کنید توصیه می گردد برنج سفید را با پروتئین و چربی همراه کنید تا به کند کردن هضم و کاهش افزایش قند خون یاری کند. می توانید برنج را در یخچال نگهداری کنید تا نشاسته ها را به نشاسته های مقاوم تبدیل کنید که مانند فیبر محلول عمل می نماید و جذب در روده را دور می زند و میکروبیوم روده شما را تغذیه می نمایند و منجر به سطوح قند خون ثابت و کنترل شده تر می شوند حتی زمانی که برنج دوباره گرم می گردد.

منبع: فرارو

به "آیا برنج قهوه ای واقعا سالم تر از برنج سفید است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا برنج قهوه ای واقعا سالم تر از برنج سفید است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید