نحوه دم کردن چای ماسالا

به گزارش وبلاگ تور امنستان، این نوشیدنی خوش طعم، علاوه بر اینکه حس سرزندگی و طراوت به شما می بخشد، از خواص دارویی پرشماری نیز برخوردار است. در این مقاله قصد داریم شما را بیشتر با چای ماسالا و نحوه تهیه آن آشنا سازیم. پس ما را در ادامه مقاله نیز همراهی نمایید.

نحوه دم کردن چای ماسالا

چای ماسالا چیست؟

چای ماسالا، یک نوشیدنی هندی است که در تهیه آن از شیر استفاده می شود. یکی از ویژگی های متمایز کننده این نوع چای، استفاده از ادویه جات از جمله زنجبیل در فرایند تهیه آن است.

ریشه استفاده از ادویه جات در تهیه نوشیدنی ها به سنت های دیرین هندوستان بر می شود. چیزی که در فرهنگ خانواده های ایرانی نیز کاملا دیده می شود. ادویه ها در افزایش ایمنی و طراوت بخشی به بدن نقش مهمی دارند و از خواص ضدالتهابی برخوردار هستند. همه این ها باعث شده اند که چای ماسالا علاوه بر طعم دل نشینی که دارد، به لحاظ پزشکی نیز مورد توجه قرار بگیرد.

ترکیبی که از ادویه جات برای تهیه چای ماسالا استفاده می شود، می تواند از یک دستور به دستور دیگر متفاوت باشد. میخک، هل، دارچین، رازیانه و زنجبیل از جمله این ادویه ها هستند. خوبی دستورالعمل تهیه چای ماسالا این است که شما می توانید با ادویه جات مورد نظرتان بازی کنید، میزان اولیه آن ها را کم و زیاد کنید و یا هر زمانی که خواستید، میزانی به آن ها اضافه نمایید تا به ترکیب دلخواه خود برسید، ترکیبی که دل چسب ترین طعم را به شما هدیه می دهد. شما حتی می توانید با اضافه کردن بعضی ادویه جات غیرمعمول، دستورالعمل اصلی را تغییر دهید.

چگونه چای ماسالا را تهیه کنیم؟

دستورالعمل های زیادی برای تهیه چای ماسالا مورداستفاده قرار می گیرند. در هر یک از این دستورالعمل ها از ادویه جات و روش های متفاوتی استفاده می شود. همانگونه که گفتیم، چای ماسالا، یک نوشیدنی هندی است و استفاده از ادویه نیز اساسا از هندوستان نشئت گرفته است. ما نیز در اینجا به معمول ترین روش تهیه چای ماسالا که به وسیله مردم هند مورد استفاده قرار میگیرد، می پردازیم که بسیار مشابه با روش های قدیمی و باستانی تهیه چای ماسالا در هند است.

مواد اولیه لازم عبارت اند از:

برگ چای سیاه: ترجیحا از برگ های بلند و شل استفاده نمایید.

آب جوش

شیر: شما می توانید به دلخواه خود از شیر های لبنی و یا غیر لبنی بهره ببرید.

شیرین کننده ها: این مورد اختیاری است. با توجه به ذائقه خود می توانید از بعضی شیرین کننده ها مانند شکر بهره ببرید. توصیه ما این است که هنگامی که در خصوص این موضوع فکر می کنید، سلامتی خود را نیز در نظر داشته باشید. از استفاده بیش ازحد شکر شدیدا پرهیز نمایید.

زنجبیل: از ریشه زنجبیل تازه و خردشده یا له شده بهره ببرید.

دیگر ادویه ها: هل و دارچین.

تهیه چای ماسالا یک تکنیک ساده دارد. شما می توانید با انجام مراحل زیر، مانند یک حرفه ای چای ماسالای خود را تهیه نمایید؛ اما عدم توجه به بعضی ریزه کاری ها می تواند همه چیز را خراب کند. ممکن است با دم کردن بیش از حد برگ های چای باعث تلخ شدن چای شوید و یا اینکه با استفاده زیاد از ادویه ها طعم واقعی چای را تغییر دهید. پس جزییات را حتما موردتوجه قرار دهید. با پشت سر گذاشتن گام های ساده زیر، یک فنجان چای ماسالای خوش طعم خواهید داشت:

برای دم کردن چای ماسالا به ظرف روی اجاق، آب را اضافه کنید و حرارت زیر آن را روشن نمایید. در همان حال که آب در حال گرم شدن است، زنجبیل خردشده یا له شده را به آن اضافه نمایید. اگر می خواهید که از ادویه های دیگری نیز بهره ببرید، باید در همین مرحله آن ها را به آب بیفزایید. توجه داشته باشید که ادویه ها را قبل از اضافه کردن به آب، حتما بکوبید. زمانی که مخلوط شما به جوش آمد، برگ های چای را به آن اضافه کنید.

برگ های چای باید فقط یک دقیقه در آب جوش باشند. سپس، شیر را به مخلوطتان بیفزایید. بعلاوه شما می توانید در همین زمان، شیرین کننده خود را به مخلوط اضافه کنید. بعد از این، صبر کنید تا مخلوط یک دقیقه دیگر نیز روی حرارت باشد. بعد از یک دقیقه، حرارت را خاموش نموده و به مدت 3 تا 4 دقیقه چای را به حال خود رها کنید. سپس با استفاده از صافی توری، چای را صاف کنید و آن را به صورت گرم سرو نمایید. چای ماسالای شما آماده است.

روشی که برای تهیه چای ماسالا شرح دادیم، باعث می شود که خواص دارویی چای در برترین حالت خود قرار بگیرد. شاید بتوان برترین خاصیت دارویی چای ماسالا را خواص ضدالتهابی آن دانست. به علاوه، این چای ایمنی بدن را نیز افزایش خواهد داد. بعلاوه، چای ماسالایی که به این روش تهیه شود، بسیار خوش طعم است. استفاده از یک دستورالعمل معتبر، خیلی بهتر از صرف چای در یک رستوران است.

چند توصیه مهم در خصوص تهیه چای ماسالا

در آموزش دم کردن چای ماسالا باید بدانید دم کردن بیش از حد باعث آزاد شدن بعضی مواد از برگ های چای می شود. این مواد باعث ایجاد تغییراتی در طعم چای می شوند. دم کردن بیش از حد چای معمولا باعث می شود که طعم چای به تلخی بگراید. توجه داشته باشید که زودتر از زمان توصیه شده نیز مخلوط را از روی حرارت برندارید. مدت زمان قرار گرفتن برگ های چای بر روی حرارت در تهیه چای ماسالا بسیار مهم است. یک اشتباه می تواند به کلی مزه چای را تغییر دهد.

ممکن است در بازار، بسته های ادویه های ترکیب شده برای تهیه چای ماسالا را دیده باشید. قبول داریم که استفاده از چنین ترکیبی کمی وسوسه انگیز است و می تواند شما را به خرید آن ترغیب نماید؛ اما توصیه ما به شما این است که ادویه های طبیعی را به صورت جداگانه خریداری نموده و استفاده نمایید. ادویه های طبیعی قوی تر هستند و استفاده جداگانه از آن ها طعم بهتری را به چای می بخشد.

از برگ های چای باکیفیت بهره ببرید. برگ های بلند معمولا طعم بهتری دارند. در بازار، مارک های مختلفی از چای موجود هستند؛ اما پیشنهاد ما این است که از برند های چای هندی بهره ببرید تا طعم واقعی تری از چای ماسالا را بچشید. البته شما می توانید از کیسه های آماده چای نیز بهره ببرید که البته معمولا طعم واقعی چای ماسالا را به دست نمی دهند.

منبع: کافی استور

منبع: فرارو

به "نحوه دم کردن چای ماسالا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نحوه دم کردن چای ماسالا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید