11 خاصیت موز برای سلامتی و کاهش وزن

به گزارش وبلاگ تور امنستان، موز میوه خیلی خوشمزه و سالمی است. این میوه حاوی چندین مواد معدنی اساسی و برای هضم غذا، قلب و لاغری مفید است. این مقاله را بخوانید تا با 11 مورد از خواص موز برای سلامتی آشنا شوید. همه این فایده ها براساس آزمایش های علمی کشف و اثبات شده اند.

11 خاصیت موز برای سلامتی و کاهش وزن

1. موز حاوی مواد مغذی خیلی مهمی است

موز یکی از محبوب ترین میوه های جهانست. خواستگاه این میوه جنوب شرقی آسیاست. ولی حالا در تمام نقاط گرم جهان کشت می گردد. انواع مختلفی از موز وجود دارند. هر کدام از آنها رنگ ، اندازه و شکل خود را دارند.

معمول ترین نوع آن موز زرد است که وقتی هنوز نرسیده سبز است. موز اندازه زیادی فیبر و چندین نوع آنتی اکسیدان دارد. یک عدد موز میانه (118 گرمی) حاوی این مواد است:

پتاسیم: 9 درصد اندازه مورجهانز روزانه؛

ویتامین ب6: 33 درصد اندازه مورجهانز روزانه؛

ویتامین سی: 11 درصد اندازه مورجهانز روزانه؛

منیزیم: 8 درصد اندازه مورجهانز روزانه؛

مس: 10 درصد اندازه مورجهانز روزانه؛

منگنز: 14 درصد اندازه مورجهانز روزانه؛

کربوهیدرات: 14 درصد اندازه مورجهانز روزانه؛

فیبر: 1/3 گرم؛

پروتئین: 1/3 گرم؛

چربی: 4/0 گرم.

هر موز تقریبا 105 کالری دارد. این میوه فقط حاوی آب و کربوهیدرات است. موز پروتئین خیلی کمی دارد و تقریبا بدون چربی است. کربوهیدرات موز نرسیده (سبز) بیشتر فقط نشاسته است. ولی وقتی موز می رسد، نشاسته آن به قند تبدیل می گردد (گلوکز، فروکتوز و ساکاروز).

نتیجه گیری

موز فیبر، آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی زیادی دارد. یک موز میانه، تقریبا 105 کالری دارد.

2. مواد مغذی موز قند خون را تعدیل می نمایندفیبری که در موز وجود دارد پرستین نام دارد. همین ماده است که باعث حالت خاص موز می گردد. موز نرسیده حاوی نشاسته مقاوم است. این نشاسته به عنوان فیبر محلول عمل می نماید و هضم نمی گردد. پرستین و نشاسته مقاوم در تعدیل سطح قند خون بعد از غذا مؤثرند. آنها خالی شدن معده را به تعویق می اندازند و با این روش موجب کاهش اشتها می شوند.

به علاوه، موز شاخص گلیسمی میانه تا پایین دارد. این شاخص (از 0 تا 100) نشان می دهد که غذاها با چه سرعتی سطح قند خون را بالا می برند.

عدد گلیسمی موز نرسیده، تقریبا 30 است. ولی این اندازه در موز رسیده به تقریبا 60 می رسد. اندازه میانه برای همه انواع موز 51 است. این یعنی، موز نمی تواند در افراد سالم باعث افزایش شدید قند خون گردد. اما این مسئله برای افراد مبتلا به دیابت صدق نمی نماید. این افراد نباید خیلی از موز رسیده استفاده نمایند و یا وقتی موز می خورند، باید خیلی مراقب سطح قند خون خود باشند.

نتیجه گیری

موز حاوی مواد مغذی است که می توانند بعد از وعده های غذایی سطح قند خون را تعدیل کند. موز خالی شدن معده را به تعویق می اندازد و اشتها را کم می نماید.

3. موز سلامت سیستم گوارشی را بهبود می بخشداندازه فیبر موجود در رژیم، فواید زیادی برای سلامتی دارد. این فواید شامل سیستم گوارشی هم می شوند. یک موز میانه تقریبا 3 گرم فیبر دارد. به همین علت یکی از منابع خوب فیبر برای بدن شماست.

موز اساسا در نوع فیبر دارد:

پرستین: با رسیدن موز کاهش می یابد.

نشاسته مقاوم: در موز نرسیده وجود دارد.

نشاسته مقاوم هضم نمی گردد و در نهایت به روده بزرگ می رسد و در آنجا به غذای باکتری های مفید روده ای تبدیل می گردد. به علاوه، بعضی تحقیقات سلولی نشان می دهند که پرستین می تواند در جلوگیری از ابتلا به سرطان روده بزرگ مؤثر باشد.

نتیجه گیری

موز فیبر و نشاسته مقاوم زیادی دارد. آنها غذای باکتری های مفید روده هستند. این مواد می توانند از ابتلای افراد به سرطان روده جلوگیری نمایند.

4. موز می تواند به کاهش وزن منجر گرددتا حالا تحقیقی در خصوص تأثیرات مستقیم موز بر کاهش وزن انجام نشده است، اما موز ویژگی هایی دارد که باعث می گردد برای کاهش وزن مفید باشند. اول اینکه موز کالری نسبتا کمی دارد. یک موز میانه کمی بیشتر از 100 کالری دارد. باوجوداین، موز خیلی مغذی و سیر نماینده است. موز بعلاوه فیبر زیادی دارد. گرفتن فیبر زیاد از میوه ها و سبزیجات همواره به کاهش وزن و لاغری منجر می گردد. به علاوه، موز نرسیده سرشار از نشاسته مقاوم است. به همین علت خیلی سیرنماینده است و اشتها را کم می نماید.

نتیجه گیری

موز ممکن است به کاهش وزن یاری کند. این میوه کالری کم و مواد مغذی و فیبر زیادی دارد. موز می تواند اشتها را کاهش دهد.

5. موز به سلامت قلب منجر می گرددپتاسیم ماده ای معدنی است که برای سلامت قلب مفید است؛ مخصوصا برای کنترل فشار خون. با وجود اهمیت این ماده، بیشتر افراد به اندازه کافی در رژیم غذایی خود پتاسیم ندارند. موز منبع طبیعیِ غنی از پتاسیم است. یک موز میانه (118 گرم) حاوی 9 درصد از اندازه مورجهانز روزانه پتاسیم است. رژیم غذایی سرشار از پتاسیم، موجب پایین آمدن فشار خون می گردد. افرادی که پتاسیم زیادی مصرف می نمایند، تقریبا 27 درصد کمتر به بیماری های قلبی مبتلا می شوند.

به علاوه، موز حاوی اندازه زیادی منیزیم است. این ماده هم برای سلامتی قلب مفید است.

نتیجه گیری

موز منبع طبیعی خوبی برای پتاسیم و منیزیم است. این مواد مغذی برای سلامتی قلب ضروری هستند.

6. موز حاوی آنتی اکسیدان های قوی استمیوه ها و سبزیجات منابع عالی ای از آنتی اکسیدان های طبیعی هستند. موز هم از این قاعده مستثنی نیست. این میوه حاوی چندین نوع آنتی اکسیدان قوی است. این آنتی اکسیدان ها دوپامین و کاتچین را شامل می شوند که در کاهش خطر بیماری های قبلی و گوارشی مؤثرند، اما این باور اشتباه است که دوپامین موز همان مواد خرسند نماینده مغز است.

در واقع، دوپامین موجود در موز، از مانعِ خون مغزی عبور نمی نماید. این ماده فقط یک آنتی اکسیدان قوی است که هورمون ها و خلق وخو را تغییر نمی دهد.

نتیجه گیری

موز حاوی چندین آنتی اکسیدان قوی است. این ماده آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد را کاهش می دهد. موز بعلاوه خطر ابتلا به بعضی بیماری ها را کاهش می دهد.

7. موز به شما احساس سیری می دهدنشاسته مقاوم نوعی از کربوهیدرات غیر قابل هضم است که در موز نرسیده پیدا می گردد. این ماده تقریبا مانند فیبر محلول در بدن عمل می نماید. تقریبا می گردد گفت که هر چقدر موز نرسیده تر باشد، اندازه نشاسته مقاوم در آن بیشتر است.

اما موز رسیده (زرد) نشاسته مقاوم و فیبر کمتری دارد، اما به نسبت اندازه فیبر محلول آن بیشتر است.

تحقیقات نشان داده اند، پرستین و نشاسته مقاوم باعث کاهش اشتها می شوند. این مواد بعد از وعده های غذایی، احساس سیری را افزایش می دهند.

نتیجه گیری

موز سرشار از پرستین یا نشاسته مقاوم است. این اندازه به اندازه رسیده بودن موز بستگی دارد. هر دوی آنها اشتها را کم می نمایند و شما را سیر نگه می دارند.

8. موز نرسیده حساسیت به انسولین را بهبود می بخشدمقاومت به انسولین یکی از عوامل خطر زای اصلی برای خیلی از جدی ترین بیماری های جهانست. این بیماری ها شامل دیابت نوع 2 می شوند. چندین تحقیق نشان داده اند که در فقط 4 هفته 15 تا 30 گرم نشاسته مقاوم در هر روز، می تواند 30 تا 50 درصد حساسیت به انسولین را افزایش دهد. موز نرسیده سرشار از نشاسته ی مقاوم است. این میوه می تواند حساسیت به انسولین را بهبود ببخشد، اما علت این تأثیرات هنوز شناخته شده نیست. همه تحقیقات در این مورد با هم توافق ندارند.

نتیجه گیری

موز نرسیده سرشار از نشاسته مقاوم است. این ماده حساسیت به انسولین را بهبود می بخشد، اما باید تحقیقات بیشتری در این مورد انجام شوند.

9. موز می تواند سلامت کلیه را بهبود ببخشدپتاسیم برای کنترل فشارخون و عملکرد درست کلیه لازم است. موز یک منبع طبیعی خوب برای پتاسیم است. این میوه به ویژه می تواند برای بهبودی سلامت کلیه مفید باشد. تحقیق درباره زنان نشان می دهد که در طول 13 سال، آنهایی که 2 تا3 بار در هفته موز خورده اند، 33 درصد کمتر به بیماری های کلیوی مبتلا می شوند.

تحقیقی دیگر روی کسانی اجرا شده که 4 تا 6 بار در هفته موز می خورند. این تحقیق نشان داده، این افراد در مقایسه با کسانی که موز نمی خورند، 50 درصد کمتر به بیماری های کلیوی مبتلا می شوند.

نتیجه گیری

خوردن موز چندین بار در هفته می تواند خطر ابتلا به بیماری های کلیوی را تا 50 درصد کاهش دهد.

10. موز می تواند برای ورزش کردن مفید باشدموز به عنوان یکی از برترین خوراکی ها برای تغذیه ورزشکاران شناخته شده است. بیشتر به این خاطر که موز مواد معدنی زیادی دارد. بعلاوه کربوهیدرات های آن به آسانی هضم می شوند.

خوردن موز می تواند دردها و گرفتگی های ماهیچه ای ناشی از ورزش را کاهش دهد. تقریبا 95 درصد ورزشکاران به این دردها مبتلا می شوند. علت گرفتگی ماهیچه ها شناخته نشده است. ولی تئوری عمومی اعتقاد دارد علت اصلی آن ترکیبی از کم آبی و عدم تعادل الکترولیت ها است، اما تحقیقات در خصوص موز و گرفتگی ماهیچه به نتایج متناقضی رسیده اند. بعضی می گویند موز مفید است و بعضی نتایجی را پیدا نکرده اند. با وجود این موز مواد مغذی زیادی دارد و برای قبل، حین و بعد از ورزش سنگین عالی است.

نتیجه گیری

موز ممکن است در رفع کردن گرفتگی ماهیچه ای ناشی از ورزش مؤثر باشد. بعلاوه موز در ورزش های سخت منبع انرژی خوبی است.

11. گنجاندن موز در رژیم غذایی آسان استموز نه تنها بسیار سالم است، بلکه میان وعده ای در دسترس است. موز را می توانید به آسانی به ماست، غلات و آب میوه صبحانه اضافه کنید. حتی موقع کیک پختن و آشپزی می توانید از آن به جای شکر بهره ببرید.

به علاوه، موز به ندرت آلوده حشره کش ها و مواد آلاینده می گردد. بیشتر به خاطر اینکه موز لایه محافظ ضخیمی دارد. خوردن موز خیلی آسان است. معمولا معده را آزار نمی دهد و آسان هضم می گردد (درواقع موز رسیده جزو غذاهایی است که به راحتی هضم می شوند). فقط آن را پوست بکنید و بخورید؛ از این آسان تر نمی گردد.

منبع: سایت چطور

منبع: راسخون

به "11 خاصیت موز برای سلامتی و کاهش وزن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "11 خاصیت موز برای سلامتی و کاهش وزن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید