طرز تهیه شیرازی پلو قالبی، غذای مجلسی و زیبا

به گزارش وبلاگ تور امنستان، خبرنگارانـ پلو های مخلوط در سفره غذای ایرانی ها جایگاه مخصوص به خود را دارند. باقالی پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، مرصع پلو و... از انواع پلو های مخلوطی هستند که در مهمانی ها هواداران خاص خود را دارند. در این میان پلو های شیرازی مانند قنبر پلو و کلم پلو شیرازی معروفیت و محبوبیت بیشتری دارند.

طرز تهیه شیرازی پلو قالبی، غذای مجلسی و زیبا

به گزارش وبلاگ تور امنستان، شیرازی پلو قالبی یکی از همین پلو های مخلوط و خوشمزه اصیل شیرازی است که از ترکیب مرغ پخته و بادمجان سرخ شده با برنج، کره، زعفران و زرشک تهیه می گردد و عطر و طعم فوق العاده ای دارد؛ بعلاوه یک غذای شیک و مجلسی به شمار می رود. در ادامه این مطلب طرز تهیه شیرازی پلو قالبی همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه شیرازی پلو قالبی

برنج: 4 پیمانه

ران مرغ: 3 عدد

ماست: 1 فنجان

زرده تخم مرغ: 2 عدد

کره: 100 گرم

زرشک: 1 فنجان

بادمجان سرخ نموده: 2 عدد

زعفران دم نموده: نصف فنجان

آب مرغ: 1 پیمانه

آبلیمو تازه: 3 قاشق غذاخوری

نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

نکات مربوط به مواد اولیه

نکات مربوط به مرغ

یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذا ها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی می خواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جا هایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمت ها زود تر تعیین می گردد. اگر این قسمت ها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغ هایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغ های بسته بندی استفاده می کنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خون آبه نداشته باشد.

نکات مربوط به زعفران

همواره سعی کنید از زعفران دم نموده غلیظ بهره ببرید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش تری دم کنید، کم رنگ تر می گردد و مجبور می شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه تان از زعفران بیشتری بهره ببرید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای 1 قاشق چای خوری زعفران 2 قاشق سوپ خوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می گردد به زعفران شوک وارد گردد و رنگ بیش تری پس بدهد.

زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی گردد. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران به جای مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران های تقلبی معمولاً براق هستند.

نکات مربوط به زرشک

همواره سعی کنید از زرشک تازه بهره ببرید. زرشک نباید زیاد حرارت ببیند؛ چون رنگ آن عوض می گردد. اصلأ لازم نیست زرشک به مقدار ای روی حرارت بماند تا پف کند. اگر بیش از حد روی حرارت بماند، رنگ پس می دهد و تیره می گردد. استفاده از شکر ترشی زیاد زرشک را می گیرد و در عین حال به براق تر شدن آن هم یاری می نماید؛ بنابراین درصورت تمایل می توانید هنگام تفت دادن زرشک کمی شکر به آن اضافه کنید.

نکته مهم دیگر در خصوص زرشک نحوه شستن آن است. زرشک با یک بار زیر آب گرفتن تمیز نمی گردد. برای شستن زرشک ابتدا زرشک ها را پاک کنید و در یک صافی یا الک بریزید. الک را روی یک قابلمه یا کاسه قرار دهید و زیر شیر آب بگیرید. بعد از چند دقیقه اگر الک را بلند کنید، می بینید که داخل کاسه پر از شن ریزه شده است. این کار را باید تا جایی ادامه دهید که آب به جای مانده داخل کاسه کاملاً تمیز باشد.

نکات مربوط به بادمجان

همان طور که می دانید بادمجان از سبزیجات مورد علاقه ما ایرانی هاست که در بسیاری از غذا ها از آن استفاده می کنیم. شاید برایتان جالب باشد بدانید که بادمجان سرشار از ویتامین، کلسیم، فسفر، فیبر، پتاسیم، ضد سرطان و برای قلب هم بسیار مفید است.

هنگام خرید بادمجان سعی کنید از بادمجان های چین اول بهره ببرید؛ چون بادمجان های چین دوم و سوم معمولاً پر تخم و تلخ هستند. بعلاوه موقع خرید بادمجان حتماً بادمجان های براق، کشیده و سنگین را انتخاب کنید. حواستان باشد که بادمجان زخمی نباشد. هنگام خرید بادمجان توجه کنید که کلاهک بادمجان هرچه کشیده تر باشد، نشان از شیرین بودن آن است.

طرز تهیه شیرازی پلو قالبی

1 ـ برای آغاز کار 2 قاشق غذاخوری کره را داخل یک ماهی تابه بریزید و آن را روی شعله ملایم اجاق گاز بگذارید. صبر کنید تا کره ذوب گردد؛ سپس دو قاشق غذاخوری زعفران دم نموده را داخل کره بریزید. مرغ ها را داخل ماهی تابه بچینید و کمی نمک، فلفل و زردچوبه روی آن ها بپاشید. نصف آب مرغ و آبلیمو را داخل ماهی تابه بریزید و درب آن را ببندید. حرارت را کم کنید و حدود 1 ساعت زمان بدهید تا مرغ کم کم بپزد و له گردد. بعد از اینکه مرغ پخت، استخوان های مرغ را جدا کنید و گوشت مرغ را دوباره داخل همان مواد ماهی تابه بریزید و کنار بگذارید.

2 ـ بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به مقدار ای اضافه کنید که کمی شور تر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل 3 ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید.

برای آب کش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.

حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید میانه رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه ها از هم باز گردد. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آب کش کردن مناسب است که دانه های آن نرم گردد؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد.

بعد از اینکه برنج را آب کش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته گردد. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه ها متوقف گردد و همین طور نمک اضافی بین دانه های برنج بیرون رود تا برنج شور نگردد. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج آغاز به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث می گردد به برنج شوک وارد گردد و بیش تر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.

3 ـ دو پیمانه از برنج آبکش شده را داخل یک کاسه بریزید و زرده های تخم مرغ، ماست، دو قاشق غذاخوری آب مرغ و دو قاشق غذاخوری زعفران را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه مواد به خوبی با هم مخلوط شوند.

4 ـ توی یک قابلمه نچسب یا قالب گرد کمی کره آب شده بریزید؛ سپس مخلوط برنج و تخم مرغ را کف قابلمه یا قالب بریزید و روی آن را صاف کنید. حالا بقیه برنج را داخل قابلمه یا قالب بریزید و بادمجان های سرخ شده را همراه با مرغ پخته روی برنج بچینید و کمی زرشک تفت داده شده روی آن بریزید.

5 ـ در مرحله آخر پخت شیرازی پلو دو قاشق غذاخوری کره را با نصف فنجان آب مرغ مخلوط کنید و روی برنج بریزید. درب قابلمه را دم کنی بگذارید و قابلمه را به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید تا شیرازی پلو دم بکشد و آماده گردد. اگر از قالب استفاده می کنید، حتما روی قالب را با فویل بپوشانید و با چنگال چند سوراخ ریز روی فویل ایجاد کنید؛ سپس قالب را در فر 180 درجه سانتیگراد و به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت قرار بدهید تا شیرازی پلو بپزد. قبل از اینکه شیرازی پلو قالبی را داخل دیس برگردانید، حتما قابلمه یا قالب را چند دقیقه داخل آب سرد بگذراید؛ سپس آن را داخل دیس مخصوص سرو برگردانید و روی شیرازی پلو قالبی را به دلخواه با زرشک تفت داده شده و خلال پسته تزیین کنید، نوش جان.

منبع: فرارو

به "طرز تهیه شیرازی پلو قالبی، غذای مجلسی و زیبا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرازی پلو قالبی، غذای مجلسی و زیبا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید